16-09-2019 Børn og Unge

Briller der ikke driller

Briller til aktive børn

Aktive børn har ofte udfordringer hvis de bruger briller. Briller til børn skal være fleksible, robuste og skal side godt på næsen. Det er altafgørende for, om barnet bliver glad for at gå med briller. Og så skal de naturligvis være smarte, så kammeraterne også synes man er sej!

Men briller kan være nødvendige, for et velfungerende syn er afgørende for, hvordan barnet klarer sig i skolen, til sport og derhjemme ved lektielæsning.

Derfor er det især en god idé at tjekke dit barns syn, før barnet kommer i skole, da et dårligt syn kan forstyrre koncentrationsevnen og den motoriske sans.

Du kan gøre en forskel ved at være opmærksom på visse symptomer;

  • Hvis barnet klager over hovedpine
  • Hvis barnet har røde øjne, som måske klør
  • Hvis barnet drejer hoved, når det skal se noget, i stedet for at kigge direkte med begge øjne
  • Hvis barnet holder bøger, tablets og mobil tæt på ansigtet eller sætter sig tæt på tv´et
  • Hvis barnet skeler eller kniber øjnene sammen for at se

Hvis motorikken driller

Dårligt syn kan også give barnet problemer med motorikken. Hvis dit barn har svært ved at ramme munden, når det drikker, har svært ved at gribe ting eller ofte går ind i ting, er det måske synet, der er problemet.

Koncentrationen kan slippe op

Hvis barnet skal koncentrere sig ekstra for at se, hvad der fx står i bøgerne eller på tavlen, tærer det på energien. Og manglende energi giver manglende koncentrationsevne. Ofte skyldes det synet, og det kan vi heldigvis gøre noget ved.

Der findes flere forskellige løsninger til hvordan dit barns syn kan afhjælpes. Børn er ikke ens og deres behov er meget forskellige. Derfor anbefaler vi, at du kigger forbi en af vores butikker, for at få en snak om dit barns syn.

Brochure - Børn og Briller